Ratatouille aka. L'ecsó

2007.08.25. 11:36 srÁcZ

Kezdjük ott, hogy imádom az animációs filmeket (animation sucker) tehát elfogult vagyok, de nagyon. A Pixar mindig valami érdekes dolgot választ a filmjébe, ami ezúttal sem maradt el, hiszen patkányok a szereplőink. Azon belül is Remy a hősünk, akinek kíváló szaglása és szakácstehetsége van. (a kép alatt folytatódik)













A történet a következő: Remy egy csatornapatkány aki abban tűnik ki a többiektől, hogy kítűnő orra van és még ráadásul séf akar lenni egy puccos kis étteremben. Remy-t az emberek sem riasztják el álmától, sőt még a családja sem aki tovább éli csatornapatkány életét. Amikor a történet ebbe a párizsi étterembe sodorja őt, amit példaképe Auguste Gusteau tett híressé, rá kell döbbenie, hogy ő itt nem főzhet, mert ugye ő csak egy patkány. Amikor már úgy néz ki Remy álmai romba dőlnek akkor jelenik meg Linguini a mosogató fiú akit frissen vettek fel és a kirúgás szélén áll. Hamar összebarátkoznak és megalkotják mindenidők legfurcsább párját. Hatalmas kalandokban lesz részük és fenekestül feforgatják párizst. Persze gondolom nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy happy end a vége.

Személyszerint a barátság, meghatódság tetszett a legjobban, nem is tudom, hogy volt-e egyáltalán üresjárat a filmben. Eyedüli negatívum a mozi, hátulról rúgdostak, utálom a popcorn evést + az MandM csörgését. Mindig megfo
gadom, hogy soha többet nem megyek moziba! de ez valahogy mindíg meghíúsul.

L'ecsó értékelés
Összeségében jót szórakoztam, és a film végére nagy kedvencem lett Remy. DVD-n tuti vétel, és többszöri újranézésre is tökéletes. Bátran ajánlom mindenkinek. Értékelésnek pedig egy erős 8/10. Elfogult vagyok.

 

 

 

1 komment

Címkék: kritika film mozi l'ecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://popcorn.blog.hu/api/trackback/id/tr17148577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fehér András 2007.11.09. 22:17:43

Szerintem is nagyszerű alkotás, bár én inkább más útját választom a film beszerzésének;) A történet kiváló, a megnézése óta ha étterembe megyek, mindig figyelek az étel ízvilágára, próbáljátok ki, tök poén:)
süti beállítások módosítása